NADIEM

SHAH

Nadiem_Shah-46-by-Freek-Wille (1)
Nadiem Shah-2-SC Photography-2016
Nadiem_Shah-11-by-Freek-Wille (2)
_8_056
Captain E WEB
Nadiem Shah-Jokko-2016-WEB
NADIEMSHAH01
Nadiem_Shah-12-by-Freek-Wille (1)

Nadiem Shah was 10 jaar lang één van de drijvende krachten achter de muziek die je op Studio Brussel hoorde, voor het grootste deel tijdens “de jaren nul”. Besliste over de muziek in programma's als De Maxx en Sound of Sam en werkte mee aan Mish Mash “Trash Radio”. Lanceerde een lange, lange reeks dance hits, inmiddels deel van het collectief geheugen. Enkele van zijn collega’s op de muziekredactie toen: Eppo Janssen, Ayco Duyster, Kirsten Lemaire, Philippe Cortens, Ilse Liebens, Otto Jan Ham… Goed volk!

Ondertussen werkt Nadiem al even lang bij de Gentse platenfirma N.E.W.S. waar hij het platenlabel Eskimo Recordings runt, en dagelijks op zoek gaat naar de allerbeste nieuwe dansmuziek. N.E.W.S. werkt met artiesten als Aili & Transistorcake, Netsky, Intergalactic Lovers, Curses, Het Zesde Metaal, Amelie Lens en Bluai. Een muzikale all-rounder met maandelijkse residency in de legendarische Charlatan in Gent die ook met gitaren aan de slag kan, zoals tijdens de jaarlijkse ‘Eppo Janssen & Friends’ set op Pukkelpop.


Het festivallandschap kent hij als geen ander: hij hostte maar liefst vijf jaar op rij de Jupiler stage op Rock Werchter en Les Ardentes, samen met MC Six, en speelde al meer dan tien keer in de Boiler Room op Pukkelpop. Nog referenties nodig? Pole Pole, Dour, Lokerse Feesten, Crammerock, Rock Zottegem, Dreamville, Student Kick Off, Kamping Kitsch, Zeverrock, Fonnefeesten, Gladiolen, Strandfuif...

MEDIA